Waterontharder winschoten

Waterontharder Winschoten

Zoekt u een waterontharder in Winschoten? Neem dan een kijkje op onze pagina.
Waterontharders zetten hard water om in zacht water door het kalkgehalte ervan te verminderen, dit brengt vele voordelen met zich mee.

Voordelen zacht water:
Bespaar meer dan 20% energie, en verminder uw kosten.
– Een betere smaak van uw water in koffie, thee en limonade.
– Besparing op wasmiddelen en op zeep.
– Vermindert eczeem klachten en droge huid.
– Een langere levensduur van uw apparaten.

Nadelen hard water:
Kalkaanslag. Een heel vervelend nadeel aan hard water is kalkaanslag.
– Hoge energierekening. Omdat kalk een isolerende functie heeft kan het zelfs zo zijn dat de energierekening oploopt.
– Droge huid. Er lijkt een verband te zijn tussen hard water en eczeem.
– Meer zeepverbruik.
– Bittere thee.

Hard water zorgt dus voor veel problemen, zoals kalkaanslag in de badkamer en een droge huid. Maar hardwater kan ook een negatief effect hebben op uw energierekening!

Heeft u veel last van kalkaanslag in uw badkamer of toilet? Dan is dit de oplossing voor u!
Een waterontharder plaatsen in Winschoten is geen enkel probleem voor Installatie Beheer Oldambt, met meer dan 30 jaar ervaring specialist op het gebied van CV en water. Bekijk dan onze pagina over waterontharders, of neem een kijkje in de webwinkel, voor waterontharders in Winschoten.

waterontharder winschoten
Winschoten waterontharder

Werking waterontharder

Eerst leggen wij de werking van een waterontharder uit. Want de laatste jaren schaffen steeds meer consumenten een waterontharder aan. De meest moderne waterontharder bevat 1 kunsthars cilinder. Eerst plakken de kleine kalkdeeltjes vast aan de kunsthars. Ten tweede stroomt het zachte water het huis in. Na verloop van tijd is de cilinder verzadigd en moet worden gespoeld met zout. Dit wordt “regeneratie” genoemd. Dit proces wordt in de nacht gedaan zodat je er geen last van hebt en dat er overdag altijd zacht water beschikbaar is. En het grote voordeel van dit apparaat is dat de aansluiting centraal bij de watermeter is. Zo is al het water in huis zacht. Ook is dit apparaat ook voor consumenten betaalbaar. Samenvattend verdient de investering zich dan na enkele jaren terug.