Warmtepomp

waterpomp lucht/water

lucht_water_warmtepomp_d[1]

Hoog Temperatuur – WARMTEPOMP (HT)

Hoog Temperatuur warmtepompen; We horen er steeds meer van en de eerste zijn al op de markt verschenen. 

Warmtepompen die een aanvoertemperatuur van 70 ºC kunnen bereiken. Dit wordt mogelijk gemaakt door koudemiddelen te gebruiken zoals bijvoorbeeld R290 (propaan) met bepaalde druk/temperatuur eigenschappen die net iets anders liggen als bijvoorbeeld bij het bekende R407c. Het verdampen en condenseren verloopt bij propaan (bijvoorbeeld) dus met net iets andere temperaturen en drukken. Het zogenaamde kritisch punt ligt daar hoger waardoor een hogere temperatuur haalbaar is.

Hier en daar lezen we dat dit de oplossing zou zijn voor de bestaande bouw.  Dus de ketel kan eruit en dit type warmtepomp kan er voor in de plaats komen.  Maar is dit waar ?   Het antwoord is Ja, maar toch ook een beetje Nee.

JA  je kan deze toepassen in een minder goed geïsoleerde woning en met 70 ºC je radiatoren verwarmen.

Maar NEE het is misschien niet het verstandigste wat je kan doen. 

Gasbesparen met hybride warmtepomp

Kies je voor een hybride installatie, dan neemt je gasverbruik voor verwarming dus flink af. Een hybride warmtepomp is meestal heel eenvoudig te installeren zónder dat daarvoor ingrijpende bouwkundige maatregelen nodig zijn!

Natuurlijk rendeert de warmtepomp beter in een goed geïsoleerd huis. Geef daarom eerst voorrang aan het beter isoleren van de woning en kies daarna voor een eerste stap met een hybride warmtepomp.


Je hebt voor een hybride warmtepomp dus ook een goed werkende cv-combiketel nodig. En als die combi cv-ketel nog genoeg comfort levert, waarom zou je er dan tóch een warmtepomp naast laten installeren?

Dit doe je natuurlijk om aardgas te besparen en daarmee tevens ook CO2 uitstoot te beperken.

Veel mensen nemen of zijn bijvoorbeeld al in het bezit van PV panelen die stroom opwekken. Zou het dan niet fijn zijn om die stroom meteen goed te besteden? De warmtepomp kan hier (deels) op draaien en op die manier wordt gas besparen nog leuker. Daarnaast draag je direct bij aan een beter klimaat en een leefbare wereld.
 

als het koud is en als je warmwater wil draait de cv mee

Voor meer info neem contact met ons op

link naar onze online webshop met warmtepomp producten